TÜRKİYE’NİN İLK KAPSAMLI UYGULAMALI DAVRANIŞ ANALİZİNE DAYALI OTİZM OKULU

Hedeflerimiz

• Öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik eğitsel hedefler belirlemek
  • Yüksek nitelikli eğitim uygulamaları yürütmek
  • İletişim ve sosyal beceriler başta olmak üzere tüm gelişim alanlarında kazanımlar sağlamak
  • Aile ile işbirliği geliştirerek, ailelerin ihtiyaçlarına göre eğitim programlarını önceliklendirmek
  • Öğrencilerimizin hayatında etkili olan ve çevresinde yer alan tüm kişi ve uzmanlarla işbirliği oluşturmak
  • Erken dönemde yoğun ve nitelikli eğitim ile öğrencileri genel eğitim sınıflarına yönlendirmek
  • Genç ve yetişkin öğrencileri istihdam süreçlerine hazırlamak
  • İstihdama yerleştirilmiş yetişkinlere iş koçu desteği sağlamak
  • Öğrencilerimizi bağımsız hareket edecek şekilde toplumsal yaşama hazırlamak

Eğitim Programlarımızın Genel Özellikleri

• Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulumuzda tam zamanlı ve seanslı eğitimler ile erken çocukluk ve okul çağındaki otizmli çocuklara eğitim veriyoruz.
  • Okulumuzda ABD’de bulunan PCDI’dan (Princeton Child Development Institute) alınan Uygulamalı Davranış Analizine dayalı eğitim modelini uyguluyoruz.
  • Eğitimlerde her çocuğa bir eğitimci, her dört eğitimciye ise bir formatör rehberlik ediyor.
  • Otizmli her yaştaki çocuğun gereksinimlerini karşılayacak zengin içerikli bir müfredat uyguluyoruz.
  • Ailelere ev ve/veya okulda otizm konusunda düzenli olarak uygulamaya dayalı eğitimler veriyoruz.
  • Eğitimcilere sürekli işbaşında süpervizyon ve hizmet içi eğitimlerle mesleki gelişim desteği sağlı
  • Bireysel eğitim programlarında hedeflerin gerçekleşme düzeyini belirlemek için çocukların performanslarını sürekli değerlendirip veri topluyor ve programlarımızın gelişimini takip ediyoruz.
  • Bilimsel temellere dayalı eğitim uygulamalarımız her yıl PCDI uzmanlarınca değerlendirilmekte ve tüm eğitim kadromuz eğ
  • Oral motor egzersizleri, ses-sözcük üretimi, akıcılık, telaffuz, karşılıklı konuşma, ses tonu ve konuşma hızı gibi dil ve konuşma becerilerini destekleyecek eğitimler veriyoruz.
  • Derslerimizde duyusal motor becerileri geliştirecek etkinliklere yer veriyoruz.
  • 34 farklı gelişim alanına yönelik 1600 farklı beceri ile ilgili otizmli çocuklar için programlar geliş
  • Rehberlik birimimizle otizmli çocukların eğitim gereksinimlerini belirlemek için ücretsiz değerlendirme hizmetleri veriyoruz.

Akademik Takvimler

Yoğun Eğitim Programı – Sanal Tur

Destek Eğitim Programı – Sanal Tur

Otizmli çocukların tek çaresi olan eğitime ulaşmalarına destek olmak için aşağıdaki bağış yöntemlerini kullanabilirsiniz.

E-Posta

info@tohumotizm.org.tr

Cumhuriyet Mah. Abide-i Hürriyet Cad.
No:39  34380 Şişli/İstanbul

Google Haritada görmek için tıklayın