Cem, Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları’na yedi yıl önce 9 yaşındayken başladı.
Eğitime başladığı dönemde yoğun öfke nöbetleri geçiriyor ve birçok günlük yaşam becerisini yerine getiremiyordu.
Akademik açıdan temel aritmetik, okuduğunu anlama gibi becerileri zayıftı.
İfade edici dil becerileri; genel bilgi sorularına cevap verme, şahıs zamiri kullanma, bir konu hakkında sohbet etme, neden sonuç ilişkisi gerektiren sorulara cevap verme, nezaket ifadelerini kullanma gibi becerileri yerine getiremiyordu. Sosyal anlamda akranlarıyla iletişim kurmada yetersizlikler mevcuttu.
Günlük yaşam içerisinde yer alan birçok beceriyi; telefonla konuşma-mesajlaşma, ATM kullanma, marketten alışveriş yapma, restaurantta yemek yeme-sipariş verme gibi alanlarda yetersizlikler gösteriyordu.
Cem şu anda akademik açıdan okuduğunu anlama becerilerini geliştirmiş, dört işlem becerilerini; toplama-çıkarma-çarpma-bölmeyi, problem çözmeyi, zihinden toplama ve çıkarma yapmayı öğrenmiştir.
Cem aynı zamanda ifade edici dil becerilerinin içeriğini geliştirmiş bir konu hakkında bağımsız olarak sohbet etmeyi, kendisiyle, çevresiyle ve olaylarla ilgili sorulan soruları
cevaplamayı, problem durumlarına karşı basit bir şekilde mantık yürütüp bununla ilgili anlamlı ifadeler kullanmayı, nezaket ifadelerini kullanmayı, konuşmaları sırasında şahıs zamirlerini kullanmayı öğrenmiştir. Temel düzeyde İngilizce eğitimine başlamıştır. Sosyal anlamda arkadaşlarıyla oyunlar oynamayı öğrenmiş, Scrabble, Tabu, Pişti, Papaz Kimde gibi oyunlarını öğrenmiştir. Günlük yaşam becerilerinde ise Cem telefonla konuşup mesajlaşmayı, marketten alışveriş yapmayı ve ödeme yapmayı, ATM’den para çekmeyi ve yatırmayı, toplu taşıma araçlarını kullanmayı, restaurantta sipariş vermeyi ve yemek yemeyi öğrenmiştir.
Cem aynı zamanda teknolojiyi kullanmayı öğrenmiş ve bunu yaşamının bir parçası haline getirmiştir. Günlük rutin ve etkinliklerini, randevularını el bilgisayarı kullanarak takip etme ve yerine getirme becerilerini kazanmıştır.
Teknolojik oyunlar oynamayı, sosyal paylaşım sitelerini
kullanmayı ve internette sörf yapmayı öğrenmiştir.
Fotoğraf çekmeyi ve çektiği fotoğrafla ilgili yazılı ve sözlü basit düzeyde yorum yapmayı öğrenmiştir.
Otizmli çocukların tek çaresi olan eğitime ulaşmalarına destek olmak için aşağıdaki bağış yöntemlerini kullanabilirsiniz.
İletişim
E-Posta
info@tohumotizm.org.tr
Telefon
(0212) 248 94 30
Adres
Cumhuriyet Mah. Abide-i Hürriyet Cad.
No:39 34380 Şişli/İstanbul