Okullar açılması ile birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yaparken tek çareleri eğitim olan Otizm çocuklar eğitime erişmekte güçlük çekiyor.Günümüzde bilinen tek çaresi; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitim olan otizm, günümüzde her 44 çocuktan l’inde görülüyor. Otizm bilinen tek çaresi yoğun, sürekli, özel eğitim! Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan Otizm başlıca belirtileri arasında; başkaları ile göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağı ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar s ayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Eğitim hizmetlerine etkin erişim sağlanması önemli Otizm her çocuğun eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanması için hak temelli yaklaşımın ve kapsayıcı eğitimin uygulamada da hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Özgül Gürel şunları söyledi: “Yeni eğitim-öğretim yılında otizmli tüm çocukların eğitim ortamlarına ayrıştırılmadan dahil edilmesi ve gerekli düzenlemelerin ivedilik ile yapılması gerekiyor. Eğitim hayatına katılımda var olan önyargılar kınlamadığı için otizmli bireylerin iyi eğitim hizmetine erişebilmesi ve ilerleyen dönemlerinde aldıkları eğitim doğrultusunda kendi yeteneklerine uygun iş bulabilmeleri mümkün olmuyor.

Okulumuz

Vakfımız

Hizmetlerimiz

Otizm

İletişim

Otizmli çocukların tek çaresi olan eğitime ulaşmalarına destek olmak için aşağıdaki bağış yöntemlerini kullanabilirsiniz.

İletişim

E-Posta

info@tohumotizm.org.tr

Cumhuriyet Mah. Abide-i Hürriyet Cad.
No:39  34380 Şişli/İstanbul

Google Haritada görmek için tıklayın