Otizm konusunda Türkiye’de hem ebeveynlerin hem de eğitmenlerin otizmli bireylere nasıl eğitim verebileceklerine, onlara nasıl davranmaları gerektiğine dair ulaşabilecekleri kaynakların ve eğitim olanaklarının kısıtlı olmasından yola çıkan Tohum Otizm Vakfı, Tom Otizm Vakfı Eğiğitim Portalı’nıkullanıcı dostu bir ara yüzle yeniden otizmli bireyler, aileler, kardeşler, diğer aile üyeleri ve uzmanlarla buluşturuyor. Özelleştirilmiş kaynak paylaşımı, yeni oyun ve fonksiyon seçenekleri ile zenginleşen eğitim portalı, akıllı telefon veya taşınabilir cihazlardan, internetin olduğu her yerde öğrenme imkânı sunuyor. Portal sayesinde daha fazla otizmli birey eğitime zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde tohumotizmportali.org adresi üzerinden ulaşabiliyor. Otizm bireylerin eğitimi konusunda kapsamlı bilgiler içeren Tohum Otizm Vakfı Eğitim Portalı; “Otizm Spektrum Bozukluğunu Anlamak”, “Davranışları Yönetmek”, “Temel Becerileri Kazandırmak”, “Etkileşim Becerilerini Kazandırma”, “Özbakım Becerilerini Kazandırmak”, “Toplumsal Yaşam Becerilerini Kazandırmak” olmak üzere 6 bölüm ve 22 modülden oluşuyor. Uygulamalı Davranış Analizini temel alan uygulamaları kapsayan Tohum Otizm Vakfı Eğitim Portalı, okulöncesi dönemdeki otizmli çocuklar başta olmak üzere, her yaş grubundaki otizmli bireye hitap ediyor. Portal’da yer alan modüller ve okuma parçaları sadece otizmli bireyler için değil, özel eğitim alanındaki lisans ve lisansüstü programlardaki dersler için de önemli bir kaynak oluşturuyor. Bazı modüllerde yer alan Türkçe ve İngilizce web site önerileriyle kullanıcılar, konuyla ilgili daha geniş bilgi alma imkanına erişebiliyorlar.

Okulumuz

Vakfımız

Hizmetlerimiz

Otizm

İletişim

Otizmli çocukların tek çaresi olan eğitime ulaşmalarına destek olmak için aşağıdaki bağış yöntemlerini kullanabilirsiniz.

İletişim

E-Posta

info@tohumotizm.org.tr

Cumhuriyet Mah. Abide-i Hürriyet Cad.
No:39  34380 Şişli/İstanbul

Google Haritada görmek için tıklayın