Otizm Kaynakları

Aile, eğitimci ve otizm konusuyla ilgili kişilere rapor, yayın ve faydalı linkler sunulmaktadır.

Raporlar

Türkiye’de Otizm Spektrum Bozukluğuna dair raporlar ve bu alanda yapılmış araştırmalar
sunulmaktadır.

Yayınlar

Otizm Spektrum Bozukluğuna, otizmli çocukların eğitimine ve becerilerini geliştirmeye yönelik yayınlar sunulmaktadır.

Kitaplar

Otizm El Rehberi
Resimlerle Düşünmek
Otizmli Çocuklara Konuşma Becerilerinin Öğretimi
Otizmli Çocukların Eğitiminde Etkinlik Çizelgelerinin Kullanımı
Sözel Davranış Yaklaşımı
Buraya İmzanızı Atınız
Tuvalet Eğitimi Yolculuğu
Gel Seninle Bir Sözleşme Yapalım

Kitapçıklar

Bilimsel olarak ispatlanmış tek tedavi yönteminin özel eğitim olduğundan yola çıkarak ailelere, eğitmenlere ve alanda çalışan diğer uzmanlara yönelik hazırlanan “Otizm Şimdi Ne Olacak?” ve “Otizmde Eğitim, Terapi ve Tedavi Yöntemleri” kitapçıkları yayınlanmıştır.

Otizm Şimdi Ne Olacak Kitapçığı’nda; çeşitli ortam ve durumlarda otizmli çocukların ne gibi zorluklar yaşadıklarına ilişkin bilgiler; ayrıca, bu zorlukların aşılmasında başvurabilecek etkili çözümlere ve kaynaklara ilişkin öneriler yer almaktadır. “Otizmde Eğitim, Terapi ve Tedavi Yöntemleri” kitapçığında; eğitim, terapi ve tedavi yöntemlerinin deneysel ve hakemli bilimsel dergide yayımlanmış olması durumlarına göre değerlendirilmektedir.

2009 yılında 8.000’er adet baskıları tamamlanan kitaplar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde hizmet veren Rehberlik Araştırma Merkezlerine ücretsiz dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Tohum Otizm Vakfı’na ulaşarak bilgi isteyen aile ve eğitimcilere ücretsiz olarak bugüne kadar yaklaşık 40.000 adet dağıtılmıştır ve dağıtımlarına devam edilmektedir.

Kitapçıklarımızın ücretsiz olarak adresinize gönderilmesi için talebinizi, iletişim bilgilerinizle birlikte info@tohumotizm.org.tr adresine iletebilirsiniz.

Online Seminerler

Tohum Otizm Vakfı tarafından ücretsiz olarak düzenlenen online seminerlerin kayıtları
sunulmaktadır.

Tohum Otizm Portalı

Otizmli çocukların özelliklerine, çocuklarla evde erken müdahale çalışmaları yürütmeye, çocukların davranış sorunlarıyla başa çıkmaya ve onları yaşamın diğer aşamalarına hazırlamaya yol gösterici içeriktedir.

Tohum Otizm Portalı
Tohum Otizm Portalı otizmin özelliklerine, otizmli çocuklarla evde erken müdahale çalışmaları yürütmeye, otizmli çocukların davranış sorunlarıyla başa çıkmaya ve otizmli çocukları yaşamın diğer aşamalarına hazırlamaya yönelik 5 bölüm ve 20 modül yer almaktadır. Her bir modül işlevsel bilgilerden, örnek videolardan, çeşitli etkinliklerden ve sınama sorularından oluşmaktadır.
Portaldan anne-babaların ve diğer aile üyelerinin, okul öncesi eğitimcilerin, ilgili alanlarda öğrenim gören üniversite öğrencilerinin ve konuyla ilgilenen tüm bireylerin yararlanmaları hedeflenmektedir.
Portaldan yararlanmak isteyenler ücretsiz olarak portala üye olarak modüllere ulaşabilirler.

Kaynak Önerileri

Otizmin tek çaresi olan yoğun ve sürekli özel eğitime çocuğunuzla evde devam edebilmeniz için çalışmalarınızı destekleyecek en yeni online seminerlerimizin kayıtları, podcastlerimiz ve kitapçıklarımızla zenginleştirdiğimiz kaynak önerilerimizden faydalanarak çocuğunuzla eğitsel çalışmaları sürdürün.

Otizmli çocukların tek çaresi olan eğitime ulaşmalarına destek olmak için aşağıdaki bağış yöntemlerini kullanabilirsiniz.

E-Posta

info@tohumotizm.org.tr

Cumhuriyet Mah. Abide-i Hürriyet Cad.
No:39  34380 Şişli/İstanbul

Google Haritada görmek için tıklayın